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Registros recuperados : 24 | |
12. | | BERTOL, I.; GOMES, K. E.; DENARDIN, R. B. N.; MACHADO, L. A. Z.; MARASCHIN, G. E. Propriedades fisícas do solo relacionadas diferentes níveis de oferta de forragem numa pastagem natural. IN: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNÇIA DO SOLO, 25., 1995, Viçosa, MG. Resumos expandidos. Viçosa: UFV, 1995. v.4, p. 2048-2050. Biblioteca(s): Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
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13. | | BERTOL, I.; GOMES, K. E.; DENARDIN, R. B. N.; MACHADO, L. A. Z.; MARASCHIN, G. E. Propriedades físicas do solo relacionadas a diferentes níveis de oferta de forragem numa pastagem natural. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 33, n. 5, p. 779-786, maio 1998 Título em inglês: Soil physics properties and their relation to different levels of forage suply on a natural pastures. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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14. | | GOMES, K. E.; PEREIRA, V. da F.; ALBUQUERQUE, A. F. A. de. Demandas e oportunidades para o crescimento sustentável. In: MELLO, L. M. R. de; BASSI, N. S. S.; SANTOS, L. A. dos; GERUM, A. F. A. de A. (Ed.). Trabalho decente e crescimento econômico: contribuições da Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2018. E-book. Cap. 2, p. 33-43. (Objetivos de Desenvolvimento Sustentável, 8). Agenda 2030; ODS; ODS Embrapa; Rede ODS Embrapa; Objetivos de Desenvolvimento Sustentável; Sustentabilidade Embrapa; ODS Publicação Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura; Embrapa Uva e Vinho. |
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15. | | GOMES, K. E.; PEREIRA, V. da F.; GERUM, A. F. A. de A. Demands and opportunities for sustainable growth. In: MELLO, L. M. R. de; BASSI, N. S. S.; SANTOS, L. A. dos; GERUM, A. F. A. de A. (Ed.). Tecent work and economic growth: contributions of Embrapa. Brasília, DF: Embrapa, 2020 E-book. Chap. 2, p. 19-22. (Sustainable development goal, 8). Biblioteca(s): Embrapa Uva e Vinho. |
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18. | | GOMES, K. E.; OLIVEIRA, J. C. P.; DUTRA, G. M.; GUGLIERI, A.; BENAVIDES, M. V. Coleta de germoplasma de Bromus auleticus nos estados do Rio Grande do Sul e Santa Catarina - Brasil. In: REUNIÃO TEMÁTICA INTERNACIONAL SOBRE O GÊNERO BROMUS, 2000, Bagé. Resultado da pesquisa em recursos genéticos sobre o genero Bromus: resumos. Bagé: Embrapa Pecuária Sul, 2001. p. 28. (Embrapa Pecuária Sul. Documentos, 36). Organizadores: Klecius Ellera Gomes, José Otávio Neto Gonçalves, João Carlos Pinto Oliveira. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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20. | | GIRARDI-DEIRO, A. M.; RODRIGUES, C. A. G.; SILVEIRA, V. C. P.; GOMES, K. E.; DEBLE, L. P. Composição florística de primavera e qualidade da pastagem em campos naturais na APA do Ibirapuitã, RS. Revista Científica Rural, v. 11, n. 1, p. 116-125, 2006. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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Registros recuperados : 24 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
07/03/2016 |
Data da última atualização: |
07/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 2 |
Autoria: |
ABREU, L. A. de S.; VEIGA, A. D.; VON PINHO, E. V. de R.; MONTEIRO, F. F.; ROSA, S. D. V. F. da. |
Afiliação: |
LUIANA APARECEIDA DE SOUZA ABREU, UFLA; ADRIANOJ DELLY VEIGA, UFLA; ÉDILA VILELA DE RESENDE VON PINHO, UFLA; FIORITA FARIA MONTEIRO, UFLA; STTELA DELLYZETE VEIGA F DA ROSA, SAPC. |
Título: |
Behavior of coffee seeds to desiccation tolerance and storage. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Seed Science, v. 36, n. 4, p. 399-406, 2014. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The technology developed by breeding programs is applied to coffee seeds; however, after processing and drying, they lose viability within a short period of time, thus making storage unsuitable. The objective of this research was to evaluate the quality of coffee seeds submitted to different drying methods and moisture contents during storage. The coffee seeds were submitted to conventional drying (slow shade drying) and fast drying in a static drier until they reached a moisture content of 40, 20, 1 2 and 5%. After this process, the seeds were stored in a cold chamber for 12 months, and seed quality was evaluated before and during storage by the germination test, electrophoretic patterns of heat resistant proteins, and the activity of isoenzyme systems. Conventional drying (slow shade drying) at 20% of moisture content maintains coffee seed quality until 12 months of storage. |
Palavras-Chave: |
Desiccation tolerance; Desitratação; Estresse oxidativo; Tolerância à dessecação. |
Thesagro: |
Coffea Arábica; Longevidade. |
Thesaurus NAL: |
Longevity; Oxidative stress. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/140705/1/Behavior-of-coffee-seeds.pdf
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Marc: |
LEADER 01662naa a2200265 a 4500 001 2039780 005 2016-03-07 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aABREU, L. A. de S. 245 $aBehavior of coffee seeds to desiccation tolerance and storage.$h[electronic resource] 260 $c2014 520 $aThe technology developed by breeding programs is applied to coffee seeds; however, after processing and drying, they lose viability within a short period of time, thus making storage unsuitable. The objective of this research was to evaluate the quality of coffee seeds submitted to different drying methods and moisture contents during storage. The coffee seeds were submitted to conventional drying (slow shade drying) and fast drying in a static drier until they reached a moisture content of 40, 20, 1 2 and 5%. After this process, the seeds were stored in a cold chamber for 12 months, and seed quality was evaluated before and during storage by the germination test, electrophoretic patterns of heat resistant proteins, and the activity of isoenzyme systems. Conventional drying (slow shade drying) at 20% of moisture content maintains coffee seed quality until 12 months of storage. 650 $aLongevity 650 $aOxidative stress 650 $aCoffea Arábica 650 $aLongevidade 653 $aDesiccation tolerance 653 $aDesitratação 653 $aEstresse oxidativo 653 $aTolerância à dessecação 700 1 $aVEIGA, A. D. 700 1 $aVON PINHO, E. V. de R. 700 1 $aMONTEIRO, F. F. 700 1 $aROSA, S. D. V. F. da 773 $tJournal of Seed Science$gv. 36, n. 4, p. 399-406, 2014.
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Registro original: |
Embrapa Café (CNPCa) |
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